Zin om een feestje te geven! Een paar tips.

Zin om een feestje te geven! Een paar tips.

Op een feestelijke wijze aandacht aan besteden aan een vrolijke gebeurtenis met familie en vrienden? Plastic Glazen zijn dan niet alleen erg handig, maar ook uiterst praktisch. Maar voor een echt geslaagd feestje is meer nodig! We helpen je graag met een paar handige tips op weg.

Feest thuis, of elders?

De meeste feestjes worden gewoon thuis gevierd. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Het is bekend terrein, gewoon gezellig en relatief voordelig. Maar wanneer je echt eens groots wilt uitpakken, dan is het handig om op zoek te gaan naar een mooie, externe locatie. Je geeft gewoon alles uit handen en de catering van de hapjes en drankjes worden 100% verzorgt. Zo kun je ook zelf maximaal genieten!

Het begin: de uitnodiging!

Gasten voor je feest uitnodigen? Dat kan tegenwoordig heel simpel: gewoon via Facebook een evenement aanmaken. Dit gaat gemakkelijk en snel, want bijna iedereen heeft wel Facebook. Nadeel is echter wel dat het niet heel erg persoonlijk is. Gewoon een leuk kaartje sturen kan natuurlijk ook. Je kunt ze gemakkelijk online opmaken en laten versturen. PostNL bezorgt dit soort kaartjes tegenwoordig van dinsdag tot en met zaterdag.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Bepaal hoeveel personen je wilt gaan uitnodigen en wat je wilt gaan schenken. Schenk je uitsluitend eenvoudige drankjes als bier, wijn en fris of wordt het een wat luxer feestje met luxere drankjes, hapjes en cocktails. Als je het budget hiervoor hebt bepaald, weet je ook direct hoeveel je over hebt voor de rest van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan (plastic) glazen, wegwerpservies, de hapjes, de aankleding van de feestruimte en –niet geheel onbelangrijk- de muziek.

Aan de slag met de aankleding!

Uiteraard moet de versiering in lijn zijn met de aanleiding van het feestje. Vier je je eigen verjaardag, heb je een bedrijfsjubileum, ben je 25 jaar getrouwd of gewoon een ander feestje? De leukste en hipste feestversiering vind je tegenwoordig gewoon online. Gewoon even googelen en jouw feestje wordt voorzien van de mooiste decoraties en accessoires!

Hapjes en Drankjes!

De lekkerste hapjes en drankjes: maar dan wel goed worden gepresenteerd. Kies je voor kant-en-klare hapjes of heb je een wat meer budget? In dat geval kun je ook een cateringbedrijf inhuren. Er zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. En uiteraard heeft niemand zin om na afloop nog een tijdlang af te wassen. Plastic Glazen, plastic servies of andere disposables  zijn dan een uitkomst! Geen scherven, maar mooi gevormde glazen van sterk, onbreekbaar plastic. Het leukste wegwerpservies vind je voordelig online.

Kies voor de juiste muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van de avond. Geen muziek is ‘no party at all’. Bepaal daarom welke muziek het best past bij je feestje en maak een goede playlist, bijvoorbeeld op spotify. Heb je wat meer budget, dan kun je natuurlijk ook muzikanten, een bandje of een echte dj inhuren.

Alles perfect geregeld ? Dan kan het feest echt beginnen. Licht uit, spot aan.

15 oktober 2018