Recyclebaar bekersysteem

Organisatoren van evenementen kiezen vaak voor eenmalige bekers. Niet alleen gemakkelijk, maar ze geven ook het gevoel van veiligheid en hygiëne. Maar kies je voor single-use bekers, kies dan voor bekers die gemaakt zijn van hoogwaardig recyclebaar materiaal.

PET is voorlopig het enige materiaal dat kan worden gerecycled tot nieuwe bekers. Jouw klant drinkt, geniet en recyclet. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk gebruikte PET bekers worden ingezameld en teruggebracht naar ons recyclingbedrijf. De 360BOX helpt daarbij! Een kartonnen doos met binnenzak, waarin klanten eenvoudig hun lege PET-bekers kunnen doen. Een speciale ophaalservice zorgt ervoor dat de gebruikte bekers worden opgehaald en gerecycled in granulaat, zodat wij er weer nieuwe bekers van kunnen maken.

De plastic (PET) recycling route.

PET360® bekers zijn circulaire drinkbekers. Ze zijn geproduceerd uit 100% gerecycled PET. En na gebruik kunnen ze eenvoudig worden ingezameld met de 360BOX. Zijn de zakken gevuld, dan kun je eenvoudig een afhaling inplannen op FestivalCup.nl. Het ingezamelde PET plastic is de start van onze recycling route, dat centraal wordt verzameld in Apeldoorn. Hier baalt de inzamelaar het plastic, om het vervolgens af te leveren bij Wellmann in Spijk, de PET-verwerker. Hier worden de dopjes en etiketten verwijdert en het materiaal gereinigd. Vervolgens snijden ze het PET afval in kleine snippers, die weer worden verwerkt tot nieuwe kunststof korrels. Deze rPET (gerecycled PET) korrels gaan vervolgens naar de bekerfabriek, die hier weer nieuwe PET360 bierbekers van maakt. Een gesloten keten met nul procent afval, hoe mooi is dat!